Make your own free website on Tripod.com
roobom
Home
Filmpjes
KNO3-Suiker

KNO3-Suiker

voor deze rookbom heb je kalium nitraat( kno3 ) en suiker nodig. Je moet ze bij elkaar voegen in de verhouding 60% kalium en 40% suiker. je kunt het zo bij elkaar gooien en goed roeren maar ook op de gesmolten manier, die produceert minder warmte en meer rook. je hebt daar voor nodig: een pan, een elektrische kookplaat. die kookplaat is er voor zodat je mengsel minder snel aan kan branden ..doe je op een open vuur ( gasfornuis ) dan kan je de temperatuur niet instellen en brandt het mengsel veel sneller aan ( dan gaat het binnen in je huis stinken en aangezien het windstil is in huis blijft de rook ook hagen NIET DOEN DUS!!!! )

stap.jpg

adfagd.jpg

plaatje 1 en 2: weeg de gewenst hoeveelheid af ( wel de 60-40 verhouding, en doe niet te veel de eerste keer dat je het doet, want je moet eerst erachter komen hoe je het moet smelten, dat is wennen en ik wil niet dat je teveel doet en dan je kno3 en suiker vespilt, ik doe na een tijdje wenne ongeveer 750 gram kno3 en suiker tegelijkertijd)
 
plaatje 3,4,5 en 6: smelt het langzaam, de temperatuur die je nodig hebt is ongeveer 170 graden celcius. ook goed roeren. na een tijdje smelt het samen en zodra het er uit ziet zoals plaatje 6, of nog dunner, dan giet je het in, waar je het in wilt hebben ( keukenrol of wc papier rol , pringels bus  maakt niet uit) terwijl het hard wordt doe je er een lontje bij ( van bijv. niet afgestoken vuurwerk ) en laat je het hard worden... daarna is hij klaar voor gebruik.

welkom
 


Enter supporting content here

bedankt voor het bekijken van de site